ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ – ενημερωτική εκδήλωση για ευκαιρίες σταδιοδρομίας και διασύνδεσης ερευνητών
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής γιατο πρόγραμμα Marie Sklodowska-Curie Actions (MSCA), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για ευκαιρίες σταδιοδρομίας και διασύνδεσης ερευνητών με κορυφαίους οργανισμούς Έρευνας και Ανάπτυξης, καθώς και για τις δυνατότητες συμμετοχής επιχειρήσεων και ερευνητικών οργανισμών σε Καινοτόμα Δίκτυα Κατάρτισης, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου (09:30-14:30) στην Αθήνα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν χρηματοδοτικές ευκαιρίες που αφορούν τόσο διδακτορικούς και μεταδιδακτορικούς επιστήμονες, όσο και επιχειρήσεις και ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ελλάδας.
- Νέοι ερευνητές θα πληροφορηθούν πώς μπορούν να χρηματοδοτηθούν μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και εθνικών επιχορηγήσεων, να αναπτύξουν επαγγελματικές δεξιότητες και να δικτυωθούν με κορυφαίους ερευνητές από όλο τον κόσμο.
- Επιχειρήσεις, πανεπιστημιακά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα θα ενημερωθούν για τα οφέλη της συμμετοχής σε Καινοτόμα Δίκτυα Κατάρτισης (Innovative Training Networks, MSCA-ITN), πώς μπορούν να διασυνδεθούν με τους καλύτερους οργανισμούς Έρευνας και Ανάπτυξης ανά την Ευρώπη και να μετατρέψουν γνώσεις και ιδέες σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες με οικονομικό και κοινωνικό όφελος.
Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η Dr Audrey Arfi, η οποία εργάζεται στον Εκτελεστικό Οργανισμό Έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (REA) και είναι συντονίστρια της δράσης Καινοτόμα Δίκτυα Κατάρτισης (ΙΤΝ) που εντάσσεται στις δράσεις Marie Sklodowska-Curie (MSCA). Υπότροφοι και φορείς που έλαβαν χρηματοδότηση θα παρουσιάσουν τα οφέλη από τις συγκεκριμένες δράσεις και χρήσιμες συμβουλές για την προετοιμασία και υποβολή ανταγωνιστικών προτάσεων.
Εθνικές δράσεις επιχορήγησης ερευνητών θα παρουσιαστούν από εμπειρογνώμονες του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ). Θα μιλήσουν επίσης εκπρόσωποι του ΕΚΤ και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.
Οι δράσεις MSCA, με προϋπολογισμό περίπου 6 δισ. ευρώ (2014-2020), υποστηρίζουν την κινητικότητα των ερευνητών εντός και εκτός Ευρώπης, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την προσέλκυση ή τον επαναπατρισμό των καλύτερων ερευνητών από άλλες χώρες στην Ευρώπη. Στατιστικά στοιχεία για την ελληνική συμμετοχή στις προκηρύξεις των δράσεων MSCA της περιόδου 2014-2018 παρουσιάζονται σε πρόσφατη μελέτη του ΕΚΤ (https://metrics.ekt.gr/publications/347).
Το ΕΚΤ ως Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα 2020 (http://innovation.ekt.gr/horizon2020) και συντονιστής του Enterprise Europe Network – Hellas παρέχει μια σειρά ολοκληρωμένων υπηρεσιών στην ελληνική ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα. Η ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΕΚΤ υποστηρίζει ερευνητές και οργανισμούς Έρευνας και Ανάπτυξης να καταρτίσουν προτάσεις και να διεκδικήσουν χρηματοδότηση, και συνεχίζει να τους υποστηρίζει κατά την υλοποίηση του ερευνητικού σχεδίου.
Επιπλέον, το ΕΚΤ υλοποιεί από το 2017 την εθνική πρωτοβουλία «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» η οποία δημιουργήθηκε με στόχο τη δικτύωση Ελλήνων ακαδημαϊκών,
ερευνητών και επιχειρηματιών οπουδήποτε και αν βρίσκονται.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Εκτελεστικός Οργανισμός Έρευνας).
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται προεγγραφή στη διεύθυνση: http://www.ekt.gr/el/node/23485
H εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στη διεύθυνση: http://media.ekt.gr/live
Αναδημοσίευση: https://dasta.auth.gr/