Open Close

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για δόκιμους ερευνητές (2015-2016)

Το Κέντρο Μεσογειακών, Μεσανατολικών και Ισλαμικών Σπουδών (ΚΕΜΜΙΣ) εκδηλώνει ενδιαφέρον να απασχολήσει σεεθελοντική βάση, για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, τρεις (3) δόκιμους/ες ερευνητές/ερευνήτριες, οι οποίοι/ες θα ασχοληθούν, υπό την εποπτεία στελεχών του Κέντρου, με την παρακολούθηση και τεκμηρίωση εξελίξεων.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες πρέπει να είναι τελειόφοιτοι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί φοιτητές ή κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ή άλλων ΑΕΙ της ημεδαπής ή αλλοδαπής, με ειδίκευση σχετική με τις θεματικές περιοχές του Κέντρου.
Απαραίτητα δικαιολογητικά:

1. Βιογραφικό σημείωμα (Για τους προπτυχιακούς/ές φοιτητές/φοιτήτριες είναι απαραίτητη η
αναγραφή της βαθμολογίας στα μαθήματα που είναι σχετικά με τις θεματικές περιοχές του Κέντρου καθώς και στα μαθήματα της Διεθνούς Πολιτικής, Διεθνών Σχέσεων, Συγκριτικής Πολιτικής, Γεωπολιτικής, Διεθνούς Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας).
2. Επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος (cover letter)
3. Πτυχίο Αγγλικών (και άλλων γλωσσών)*
* Σε πρώτη φάση αρκεί οι υποψήφιοι να αναφέρουν τα πτυχία ξένων γλωσσών που διαθέτουν στο βιογραφικό τους σημείωμα. Όσοι υποψήφιοι κληθούν για συνέντευξη θα πρέπει να τα προσκομίσουν.
Θα ληφθούν υπόψη:

βαθμολογία, γνώση Αγγλικής και Γαλλικής και ιδιαιτέρως γλωσσών των εξεταζόμενων περιοχών, καθώς και άλλα τεκμήρια που πιστοποιούν το ενδιαφέρον τους για τις διεθνείς σχέσεις και την εξωτερική πολιτική.
Οι σχετικές αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά
μέχρι και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015,
στο email cemmis@cemmis.edu.gr
Η αίτηση για να θεωρείται πλήρης θα πρέπει να περιλαμβάνει το βιογραφικό σημείωμα και την επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος ως δύο ξεχωριστά συνημμένα αρχεία.
Ελλιπείς αιτήσεις δεν θα ληφθούν υπόψη.

FAQ

1. Οι δόκιμοι ερευνητές θα πρέπει να βρίσκονται στην Αθήνα;
Η βάση των ερευνητών θα είναι προτιμότερο να βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, δεδομένου ότι πρέπει να συμμετάσχουν στις συναντήσεις της ερευνητικής ομάδας, οι οποίες πραγματοποιούνται τουλάχιστον μια φορά το δεκαπενθήμερο.
2. Που πραγματοποιούνται οι συναντήσεις;
Οι περισσότερες συναντήσεις λαμβάνουν χώρα στο κέντρο της Αθήνας, ωστόσο, κάποιες εξ αυτών μπορεί να γίνουν και στην Κόρινθο.
3. Πόσο διαρκεί η συνεργασία με το Κέντρο;
Από τα μέσα Οκτωβρίου 2015 έως και τις αρχές Ιουλίου 2016.
4. Ποια θα είναι τα καθήκοντα των δόκιμων ερευνητών;
Ανάλογα με τα προσόντα και τις ικανότητές τους, τα καθήκοντά τους μπορεί να περιλαμβάνουν την παρακολούθηση των κοινωνικών δικτύων, την συλλογή και ταξινόμηση τεκμηριωτικού υλικού, τη συγγραφή σημειωμάτων και αναλύσεων για θέματα επικαιρότητας, όχι αναγκαστικά στον τομέα εξειδίκευσής τους και όχι αυστηρά σύμφωνα με τα ερευνητικά τους ενδιαφέροντα.
5. Διαδικασία επιλογής

Η διαδικασία επιλογής καταρχήν γίνεται με βάση τα βιογραφικά σημειώματα των υποψηφίων. Από τους υποψηφίους μπορεί να ζητηθεί επίσης να προσέλθουν σε συνέντευξη στην Αθήνα ή, αν αυτό δεν είναι εφικτό, η συνέντευξη θα γίνει μέσω Skype. Τέλος, μπορεί να τους ζητηθεί δείγμα γραφής στα αγγλικά.
Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων.
Το Κέντρο λειτουργεί στα πλαίσια του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και δεν λαμβάνει καμία κρατική ή ιδιωτική χρηματοδότηση και όλα τα μέλη του, χωρίς καμία εξαίρεση, συνεργάζονται σε εθελοντική βάση.
Πηγη:dictyo.gr

Comments are closed.