Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015 και ώρα 18:00, στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ και είναι ανοιχτή για το κοινό. Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης.
Πρόγραμμα Εκδήλωσης
18.00 Υποδοχή των καλεσμένων με ένα πρωτότυπο γευστικό καλωσόρισμα
18.15 Ομιλίες από ειδικούς σχετικά με τον καφέ
«Ο ρόλος των μικροσυστατικών του καφέ στην ποιότητα και την ασφάλεια των ροφημάτων του» Γιώργος Μπλέκας, Αν. Καθηγητής, Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Χημείας, ΑΠΘ
«Debate πίνοντας καφέ» Δωροθέα Καπουκρανίδου, Επίκ. Καθηγήτρια, Εργαστήριο Φυσιολογίας, Τμήμα Ιατρικής, ΑΠΘ
Δέσποινα Ξιούφη, MD, MSc ΑΠΘ, Ειδικευόμενη Παιδιατρικής Γ.Ν.Ι. «Γ.Χατζηκώστα»
«Καφεΐνη: το χημικό μόριο που μας “ξυπνάει”» Θεοφάνης Βαβίλης, BSc in Biological Sciences, MSc, PhD candidate
19.30 Διάλειμμα
Περιήγηση στην Έκθεση Φωτογραφίας, με θέμα: «Ο καφές στο μικροσκόπιο» από την κα Ευαγγελία Λιάρου, MD, Ειδικευόμενη Παιδίατρο Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα»
20.15 «Quiz Game : Παιχνίδι γνώσεων σχετικά με τον καφέ» με βραβείο για το νικητή. Συντονιστής: ΠαναγιώτηςΜαρκογιαννάκης, BSc in Applied Informatics, UoM, MSc candidate in Medical Informatics ΑΠΘ.
Επικοινωνία με Δημοσιογράφους: Επίκ. Καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Δωροθέα Καπουκρανίδου, τηλ. 6937070414