Θεσσαλονίκη, Αθήνα
4 – 5 Απριλίου 2015
Ο τομέας Δια Βίου Εκπαίδευσης και το ΚΔΒΜ της Employ, ως πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και αδειοδοτημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας (Α.Π.7459/2014), υλοποιεί το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Δεξιότητες Συμβουλευτικής στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και στα ΣΔΕ» προκειμένου να ενημερώσει και να καταρτίσει τους συμμετέχοντες στο θεματικό πεδίο της Εκπαίδευσης Ενηλίκων . Η στοχοθεσία του προγράμματος διαρθρώνεται στο πνεύμα της φιλοσοφίας της δια βίου μάθησης και της ανάγκης απόκτησης ωφέλιμων γνώσεων και περισσότερων αξιοποιήσιμων προσόντων στο σχετικό πεδίο καθώς και πρακτικής αξιοποίησης των πρακτικών γνώσεων και στα ΣΔΕ.
Παράλληλα, βάσει του Π.Δ. 152/2013, η παρακολούθηση επιμορφωτικού προγράμματος, υπό προϋποθέσεις, προσμετράται στα κριτήρια επαγγελματικής ανάπτυξης των αξιολογουμένων εκπαιδευτικών. Επίσης, το Πιστοποιητικό Παρακολούθησης του Προγράμματος προσφέρει μόρια σε σχετικούς διαγωνισμούς για την αξιοποίηση εκπαιδευτών ή στελεχών (σε διδασκαλίες σε Φορείς Δια Βίου Μάθησης, όπως είναι τα ΣΔΕ, ΚΕΚ, ΙΕΚ, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης των Δήμων, κ.λπ.) ενώ συνυπολογίζεται στην κατάθεση υποψηφιοτήτων στο πλαίσιο της μοριοδότησης της συνέντευξης (π.χ. πρόσκληση διευθυντών ΙΕΚ).
Ο εκπαιδευτικός συχνά καλείται να χρησιμοποιήσει δεξιότητες συμβουλευτικής στο καθημερινό του έργο, σε ό,τι αφορά τους μαθητές, τους γονείς και τους συναδέλφους του. Σε σύγχρονες δομές, όπως είναι τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, πραγματοποιείται το επείγον αίτημα της κοινωνίας μας σήμερα για διαρκή παρουσία ψυχολόγων στο σχολείο. Έτσι, προκύπτουν αυξημένες επιμορφωτικές ανάγκες, ώστε ο Σύμβουλος Ψυχολόγος να μπορεί να έχει εξασφαλίσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζονται για αυτόν τον πολύ απαιτητικό αλλά και ενδιαφέροντα ρόλο του.
Το παρόν επιμορφωτικό πρόγραμμα έχει ως στόχο να εφοδιάσει τον συμμετέχοντα με το απαραίτητο θεωρητικό υπόβαθρο αλλά και ταυτόχρονα να τον εξασκήσει στις δεξιότητες και τις πρακτικές τεχνικές που χρειάζονται για την εφαρμογή της συμβουλευτική ψυχολογίας στον χώρο της εκπαίδευσης.
Βασισμένο στις προδιαγραφές των σχετικών δομών και στις επιταγές της σύγχρονης επιστημονικής πραγματικότητας, δίνει έμφαση στις εξής παραμέτρους:
- Ατομική και ομαδική υποστήριξη
- Ειδικά θέματα υποστήριξης εκπαιδευομένων σε δομές όπως είναι τα ΣΔΕ
- Καλλιέργεια συνεργατικότητας μεταξύ εκπαιδευτικών
- Επίλυση προβλημάτων και ενίσχυση λήψης απόφασης
- Δημιουργία δικτύων επικοινωνίας με άλλους φορείς- σύστημα παραπομπών
- Τεχνικές τήρησης ημερολογίου και οργάνωσης συνεδριών.
Το επιμορφωτικό πρόγραμμα αφορά άτομα που σχεδιάζουν να ασχοληθούν με την κατάρτιση και την εκπαίδευση ενηλίκων, στο χώρο εργασίας, στην εκπαίδευση, σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, κλπ. Ακόμη ενδιαφέρει εκείνους που εξετάζουν νέες δυνατότητες σταδιοδρομίας σε θέσεις που αφορούν την κατάρτιση, την εκπαίδευση και την επαγγελματική εξέλιξη των ενηλίκων, εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές ενηλίκων, στελέχη και εμπλεκόμενους με τη διδασκαλία ενηλίκων σε προγράμματα δια βίου μάθησης καθώς και ψυχολόγους και αποφοίτους Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας που ενδιαφέρονται να εργαστούν στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στην Αθήνα.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη.
Δηλώστε συμμετοχή εδώ.