Open Close

Απεργία διαρκείας μέσα στις Πανελλαδικές ζητούν οι αναπληρωτές


Το συντονιστικό αναπληρωτών αδιορίστων εκπαιδευτικών στην συνέλευση που πραγματοποίησε στο Μαράσλειο στις 7/05 ζητάει να υπάρξει απεργιακή κλιμάκωση μέσα στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Ο κλάδος να υπερασπιστεί τους αναπληρωτές με τον ίδιο τρόπο που θα αντιμετώπιζε τις απολύσεις μόνιμων συναδέλφων
-απεργιακή κλιμάκωση από τη μεθεπόμενη εβδομάδα κατά την οποία ξεκινούν και οι Πανελλήνιες Εξετάσεις στη Δ.Ε. - Η προκήρυξη μιας στάσης εργασίας ή μια μονοήμερη χωρίς χαρακτηριστικά κλιμάκωσης δεν είναι αρκετή. -πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (16-22 Μάη) με συμμετοχή γονιών, εκπαιδευτικών, φοιτητικών συλλόγων.«

«Ο κόσμος της εκπαίδευσης οφείλει να αγωνιστεί για να σταματήσει την πολιτική των περικοπών και της λιτότητας στο χώρο της εκπαίδευσης», τονίζει η ΟΛΜΕ, σε ανακοίνωσή της.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή (στις 12:30 μ.μ.) και τρίωρη στάση εργασίας, με αιχμή την κατάργηση των ολοήμερων δημοτικών σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ) για να καθοριστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων του κλάδου.

«Το υπουργείο συστηματικά προσπαθεί να καλύψει τς ανάγκες με εξοικονόμηση ωρών εκπαιδευτικών (κατάργηση υπεύθυνων εργαστηρίων), με διάθεση εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες και τα ΔΙΕΚ, με αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα, με συγχωνεύσεις τμημάτων. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μη πρόσληψη, δηλαδή απόλυση των αναπληρωτών, εκπαιδευτικούς “λάστιχο” να συμπληρώνουν ωράριο σε 4 διαφορετικά σχολεία και βαθμίδες, και πιθανά πλεονάσματα σε ειδικότητες», σημειώνει η ΟΛΜΕ.

Σύμφωνα με το Συντονιστικό, εξαιτίας της μείωσης και της κατάργησης διδακτικών ωρών στο ολοήμερο δημοτικό σχολείο, την επόμενη σχολική χρονιά εκτιμάται ότι θα γίνουν από 5.500 έως 7.000 λιγότερες προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, ενώ από 800 έως 1.000 λιγότερες θα είναι οι προσλήψεις αναπληρωτών στα νηπιαγωγεία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Φίλης δήλωσε:

Τον Μάιο δεν υπάρχουν κενά, τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις, προκειμένου τον Σεπτέμβριο να μην υπάρξουν κενά. Δεν υπάρχει λογική (σ.σ. για τις κινητοποιήσεις). Συνεπώς δεν υπάρχει λογική και είναι αδιανόητο να δημιουργείται κλίμα υπονόμευσης των εξετάσεων με τέτοιου είδους εξαγγελίες. Τα κενά καλύφθηκαν κατά το δυνατόν, γιατί το ταμείο είναι συγκεκριμένο. Θα υπάρχει αναδιοργάνωση της εκπαίδευσης με έναν βασικό στόχο. Τον στόχο των διορισμών

www.alfavita.gr

Comments are closed.