Με χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά, πολυπληθή τμήματα και σχολεία σε υπολειτουργία βρίσκονται 1,5 μήνα πριν το άνοιγμά τους τα σχολεία.
Την ίδια στιγμή εκκρεμούν: Μετατάξεις, μεταθέσεις ειδικοτήτων, αποσπάσεις! Και μέσα σε όλα αυτά είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος να γίνουν οι όποιες προσλήψεις αναπληρωτών που εξαγγέλλει η κυβέρνηση με βάση την εγκύκλιο Λοβέρδου (θα την έσκιζε προεκλογικά κι αυτήν…). Αυτό σημαίνει ότι για χιλιάδες αναπληρωτές δεν θα αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία τους για τα χρόνια 2010 – 12, ούτε η διπλή μοριοδότηση για τις δυσπρόσιτες περιοχές και παραμένει η διετής τιμωρία, όταν δηλαδή εκπαιδευτικοί αδιόριστοι αρνούνται διορισμό γιατί δεν μπορούν να επιβιώσουν εκεί που τους στέλνουν, ενώ χιλιάδες αναπληρωτές έχουν κι αυτό το καλοκαίρι πρόβλημα επιβίωσης καθώς δεν δικαιούνται να πάρουν ούτε το πενιχρό επίδομα του ταμείου ανεργίας.
Οι μαθητές που θα κονσερβοποιούνται σε 30άρια τμήματα και πολλές φορές χωρίς καθηγητή στην έδρα, οι αναπληρωτές που θα κληθούν, για άλλη μια χρονιά, να κάνουν αίτηση χωρίς να ξέρουν εάν, πότε και πού θα προσληφθούν και οι γονείς που θα πρέπει να βάλουν πάλι βαθιά το χέρι σε άδεια τσέπη, για να πληρώσουν όσα θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν, έχουν κοινό αντίπαλο και περισσότερο από ποτέ κοινές ανάγκες και αγωνίες.
πηγή: http://www.alfavita.grk